Blog#8 Hoe het nu met mij gaat

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 16:37

Nog steeds voelt alles zo onwerkelijk, de crowdfunding waar alle donateurs hun steentje aan hebben bijgedragen. Bijgedragen om mij een nieuwe kans te geven door de MS stop te zetten, deze ziekte die mij steeds meer van mijn functioneren afpakte. 

 

De tijd vanaf het vertrek op 10 augustus tot de terugkeer op 4 september is voor mij voorbij gevlogen.. Ik was daar alleen kende niemand maar voelde mij toch niet alleen door het thuisfront maar ook lotgenoten, kennissen en ook zelfs onbekenden. Nog steeds moet ik mijzelf soms er aan herinneren dat dit echt allemaal gebeurd is en dat er een einde is gekomen aan de onzekerheid om weer meer achteruit te gaan door de ziekt MS.

Ik weet natuurlijk niet in hoeverre ik ga verbeteren van oude littekens, maar alsnog ben ik blij waar ik nu sta. 

 

Hoe het nu met mij gaat?

Het gaat met ups en downs. De eerste week barstte ik van de energie.. ik had het gevoel dat ik de wereld aankon, ondanks dat ik een virus op had gelopen en 38,5 graden koorts voor een week had. De prednison die ik heb gehad heeft daar onder andere voor gezorgd dat ik barstte van de energie maar ook het enthousiasme dat ik geen verdere achteruitgang meer ga hebben. Lopen gaat al veel beter, mijn knikkende knie en klapvoet en slepende been lijken verleden tijd te zijn. Ik heb het gevoel dat ik ook langer een gesprek kan volgen, het zijn kleine verbeteringen maar voor mij enorm. Er zijn dagen dat ik extreem moe ben, dit zijn nog de naweeën van de chemo's die ik heb gehad. Nog steeds ben ik kaal, een paar haartjes op mijn hoofd. Een dik gezicht mogelijk gemaakt door de prednison is ook niet altijd zo'n pretje

Maar alsnog kijk ik naar het grote geheel. Ik ben jaren ziek geweest en herstel zal er ook niet in één dag zijn. Dit kan nog een lange tijd duren, maar ik werk aan mezelf en mijn lichaam net zo hard maar ook mijn geest. Er is zoveel gebeurd maar de steun die ik heb gehad tijdens de crowdfunding van alle donateurs is ongelooflijk ontroerend. 

Op een leven zonder MS ❤️

 

Dankjewel 🙏

 

Nicolien


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.