Blog#6 De reden tot besluit

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 18:42

Het jaar begon helaas niet rooskleurig voor mij, in januari kreeg ik weer een schub (MS aanval) dit keer raakte het weer mijn gezichtsveld. Eerst werd er gekeken of ik een blaasontsteking had, want dit kan oude MS aanvallen opnieuw naar voren halen. Echter was er geen blaasontsteking en werd na een dag in het ziekenhuis bij de spoedeisende hulp duidelijk dat het weer om een schub ging. Bij de oogarts werden er testen gedaan en kon ik nog maar 70% zien.

De volgende drie dagen kreeg ik een prednison infuus, dit zorgt ervoor dat het stabiliseert en sneller kan herstellen. Helaas zijn mijn ogen tot heden nog steeds niet hersteld en heb ik hier nog altijd last van.


Begin februari kreeg ik weer een schub dit keer waren het weer mijn benen, ik kon opeens niet meer goed lopen en mijn benen bewogen vertraagd. Deze periode kon ik niet zonder rollator lopen en gebruikte ik ook vaker de scoot-mobiel. Helaas werd er dit keer geen prednison infuus gegeven omdat ik kort daarvoor al prednison had gehad. Nog tot heden heb ik dagen dat ik moeilijk kan lopen en zijn de afstanden die ik kon lopen minder geworden namelijk eerst 500 meter terug naar 200 meter. Met de fysiotherapie probeer ik weer terug te komen op de 500 meter, maar dit is heel zwaar.

 

In deze periode werd voor mij duidelijk dat het medicijn Ocrevus niet voldoende werkte en nam ik het besluit om naar Rusland te gaan voor een stamceltransplantatie om nog meer schade te gaan voorkomen.

Deze behandeling geeft mij weer hoop op een beter leven..

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.