Blog#5 Revalidatie en na traject

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 15:04

Als snel toen ik de diagnose kreeg werd ik aangemeld bij het revalidatiecentrum Basalt, hier kon ik gaan leren met MS om te gaan op verschillende vlakken.

Hier heb ik handvatten gekregen om aan de buitenwereld mijn grenzen aan te geven, maar ook naar mijn lichaam te luisteren.

De volgende behandelingen heb ik gekregen;


- Maatschappelijk werkster
Hier kon ik terecht als ik ergens mee zat, of advies nodig had.
- Psychomotorische therapie
Hier leerde ik door rollenspellen mijn grenzen aan te geven. Situaties werden nagespeeld en kreeg ik erna advies hoe hier in vervolg mee om te gaan. Tijdens deze therapie zijn ik en de therapeut ook op zoek gegaan naar sporten die ik eventueel kon gaan doen.
- Fysiotherapie
Hier trainde we voornamelijk mijn benen om het lopen te kunnen behouden.
Ergotherapie
Hier werd er gekeken welke hulpmiddelen ik nodig heb, bijvoorbeeld de loopfiets zodat lopen minder zwaar is voor mij en mijn loopafstand iets groter kon worden. Ook hebben we hier gekeken naar mijn dag structuur om mijn energie te verdelen.
- Psycholoog
Er werd geconstateerd dat ik een depressie had, doormiddel van gesprekken en kleine opdrachtjes is de depressie opgeklaard. Wel ben ik nog steeds gevoelig voor stemmingswisselingen.

 

Hier heeft ook een Neuro Psychologisch Onderzoek plaatsgevonden, zodat er gezien kon worden wat er in mijn brein door de MS niet meer goed ging. Zoals te lezen in mijn Blog#4 Vermoeidheid.

Wanneer het revalidatietraject was afgerond ben ik fysiotherapie gaan volgen met andere MS lotgenoten. Deze groep is zo gezellig en fijn, dat ik hier altijd één keer per week (als dit lukt) met plezier naar toe ga.

De maatschappelijk werkster heeft ervoor gezorgd dat ik een Ambulant Begeleider heb gekregen die samen met mij gaat kijken naar dagbesteding eventueel bij een activiteitencentrum met andere mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Zij zal mij ook gaan helpen met dag-structuur, voorbereiden van gesprekken met instanties of mij ondersteunen hierbij en een luisterend oor.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.