Blog#4 Vermoeidheid

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 10:54

Veel mensen ervaren na het gebruik van Ocrevus (medicatie) dat ze zich beter voelen. Helaas voel ik me juist slechter of nog steeds extreem vermoeid. Wanneer ik me vermoeid voel, gaat lopen slechter ik knik door mijn knie en loop dan moeilijk. Ik voel me ook vaak moe in mijn hoofd.

Toen dit voor het eerst gebeurde dat ik raar begon te lopen, vertelde ik aan mijn man dat ik me schaamde en het eruitzag alsof ik een dronkenlap ben. Mijn man ging dan naast mij hetzelfde lopen "Dan zijn we samen maar anders" zei hij dan tegen mij. Zo ongelooflijk lief!

 

Helaas is bij mij de vermoeidheid niet alleen lichamelijk maar ook vaak in mijn hoofd, het is alsof de vermoeidheid raast door mijn lichaam. Ik krijg dan een soort van paniek gevoel, wat heel eng aanvoelt. Mijn lichaam voelt dan aan alsof het uit wilt schakelen, op zo'n moment is het enige wat ik kan doen; mij terugtrekken en slapen.

 

Tijdens mijn revalidatietraject bij Basalt heeft er ook een "Neuro Psychologisch Onderzoek" plaatsgevonden (afkorting NPO). Hier is uitgekomen dat ik "Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)" heb wat zich uit in een trage informatieverwerking op stoornis niveau. Wanneer er veel informatie binnenkomt kan mijn brein het niet meer volgen waardoor ik niet kan reageren. Hierdoor ben ik snel vermoeid en geeft drukte mij teveel prikkels. Iets nieuws leren is dan voor mij ook een grotere uitdaging geworden terwijl ik vroeger heel makkelijk kon leren.

 

In mijn volgende blog zal ik wat meer vertellen over het revalidatie traject.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.