Blog#3 Medicatie

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 17:12

Na mijn tweede schub is er besloten om over te stappen op nieuwe medicatie. Ik gebruikte ongeveer een jaar lang Tecfidera, maar dit hielp niet voldoende ik had in één jaar tijd weer twee puntjes erbij gekregen in mijn hersenen. Deze puntjes zijn te zien op de MRI scan, dit duid aan dat er MS activiteit heeft plaatsgevonden. Deze puntjes kunnen ook in het ruggenmerg te zien zijn.

Uiteindelijk is besloten om Ocrevus te gaan krijgen als medicatie. Dit medicijn wordt twee keer per jaar (elk half jaar) per infuus gegeven. Dit medicijn is een erg sterk medicijn en valt onder tweede lijn medicatie. Door dit medicijn wordt het immuunsysteem verzwakte waardoor er minder MS schubs zullen zijn, beter gezegd er zouden geen schubs meer door moeten komen.

 

Twee dagen voor het infuus wordt er bloed geprikt om te kijken of je het infuus mag hebben. Wanneer er een infectie is mag het infuus niet gegeven worden, dan moet er gewacht worden tot het weer hersteld is. Ik vind bloed prikken niet erg, alleen ben ik moeilijk te prikken. Zoals ze mij in het ziekenhuis vertelde zijn mijn bloedvaten erg dun en liggen mijn aderen diep. Soms vinden ze eindelijk een bloedvat en gaat de naald erin, maar dan klapt het bloedvat dicht en moet er weer opnieuw geprikt worden. Op dit moment voel ik me dan een prikkussen. Vaak als er geen goede ader gevonden wordt prikken ze op mijn hand, soms zelfs in de buurt van mijn knokkels, dit doet erg pijn.

 

Verder ben ik na Ocrevus vaak erg moe, dit houd bij mij een lange periode aan soms wel maanden.
Wat een voordeel is aan Ocrevus je hoeft geen tabletten in te nemen, dit is gunstig wanneer je vergeetachtig bent. Je bent niet steeds bezig met medicatie. Het infuus duurt wel lang, eigenlijk een werkdag soms wel 5 uur aan infuus.

Na een jaar kwamen er toch weer MS schubs doorheen helaas... 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.