Blog#2 Mijn tweede MS aanval (schub)

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 12:41

Mijn tweede schub was een jaar later namelijk mijn rechter helft was vertraagd, dit noemen ze een schub met betrekking tot coördinatie. Dit betekent dat het vanuit de hersenen komt.

Dit gebeurde plotseling opeens viel ik om en kon ik niet meer lopen zonder om te vallen. Al snel werd duidelijk dat het weer om een schub ging (een schub is een ms aanval). In het ziekenhuis na alle testen werd ik weer opgenomen in het ziekenhuis, hier kreeg ik prednison per infuus. De prednison helpt het stimuleren van het herstellen van een ontsteking of schub. Er wordt altijd uitgelegd dat het herstel de zelfde uitkomst heeft als zonder prednison alleen gaat dit iets sneller met prednison.

 

Na ongeveer een week kon ik weer beter lopen en langzaam ging dit weer steeds beter. Na een prednison kuur voel ik me altijd erg ziek, ook ben ik opgezwollen bijvoorbeeld een dik gezicht.

 

In deze periode heb ik een rollator tot mijn beschikking gekregen, wanneer ik weer last heb van mijn benen pak ik de rollator. De eerste keer dat ik met een rollator moest lopen, voelde dit erg ongemakkelijk. Een jonge vrouw met een rollator.. dat is toch voor oude mensen? Nee, ook jonge mensen moeten soms een rollator gebruiken om niet om te vallen. Hierdoor kon ik gelukkig zelfstandig naar de wc bijvoorbeeld. Helaas als ik een prednison kuur heb gekregen heb ik ook blaasproblemen, het halen van de wc is dan erg moeilijk. Gelukkig na een paar dagen gaat het beter.

Uiteindelijk kon ik gelukkig weer lopen….


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hans Spierenburg
een jaar geleden

Dat je met een rollator moet lopen moet je niet mee zitten het zij goede hulpmiddelen en daar moet je gebruik van maken je hoeft je nergens voor te schamen dat deed mijn vrouw Ria ook niet